Cohera Consult

Foredrag og rådgivning

Posts by admin

Var 2020 lidt for online?

admin | januar 7, 2021

Måske er det bare noget jeg synes, fordi jeg kan virke lidt for diktator, når jeg holder online-oplæg. Næste billede viser i hvert fald min ret insisterende pegefinger. Godt at der er mest fokus på mine slides;) Corona lærer os…..

Read more

Sådan kommer der flere kvinder i ledelse

admin | november 27, 2020

Jørgen Høg har taget initiativ til en vigtig bog: Jørgen stiller spørgsmålet “hvordan kommer der flere kvinder på ledelsesgangen?” og får interessante svar fra vidt forskellige vinkler. Bogen indeholder bl.a. 1) Markante stemmer i erhvervslivet Bodil Nordestgaard Ismiris, Jakob Brandt og Mette Fjord Sørensen 2) Den…..

Read more

Vinderteamets DNA

admin | september 22, 2020

Sæt diversiteten i spil og skab bedre resultater. En spændende dag hos Ledernes Hovedorganisation arrangeret af Tim J. N. Rosenmeier, blev gjort levende af Abdel Aziz Mahmoud som konferencier. Vi var hele vejen omkring, hvordan vi sætter diversitet i spil og skaber bedre…..

Read more

Ledelse af Diversitet

admin | april 22, 2020

Det er en kendsgerning, at vi ikke træffer beslutninger uden at være påvirket af en masse bias og stereotypier, og Christina formulerer det så fantastisk fint: Bias er effektive tankemønstre på afveje For det er en kendsgerning, at bias er…..

Read more

Ikke for ung, men måske for ens

admin | december 19, 2019

Der var mediefokus da Finnerne i sidste uge valgte Sanna Marins, som deres statsminister. Med sine 34 år bliver hun verdens yngste statsleder og spørgsmålet er om det er for ungt? Fokus var knap så stort i oktober måned, da den…..

Read more

EU be­ly­ser Dan­marks blin­de vin­kel på bar­sel

admin | januar 29, 2019

På EU-plan blev det i sidste uge vedtaget, at fædre skal have to måneders barsel, men herhjemme vil vi have lovet til at vælge selv. Spørgsmålet er bare om valget er så frit endda? Svaret er nej til begge spørgsmål……

Read more

24 spørgsmål til professoren

admin | oktober 22, 2017

Man kan mene, at der bliver lagt bånd på ytringsfrihed. Det var holdningen, da Weekendavisens Lone Frank kædede Google-notatet sammen med Liva Weels sang om censur, men sangen handler også om det besværlige i ”at flagre sig fri” af vanetænkning. Jeg er lodret…..

Read more

Vanens bånd binder mænd til magtens tinde

admin | september 24, 2017

Ytringsfrihed er en svær disciplin og nogle emner er mere tabubelagte end andre. Spændfeltet mellem biologiske kønsforskelle og stereotypiske kønsnormer er særligt sprængfarligt. I sommer fik en ingeniør fra Google fyret. Med henvisning til forskning i klassisk evolutionspsykologi skrev han et…..

Read more

Cohera (cohere): sammenhæng

admin | marts 5, 2017

Cohera er rådgivning og foredrag med fokus på at skabe sammenhængskraft og samarbejde på tværs af forskellige perspektiver i en virksomhed. Diversitet i ledelse og i medarbejderstaben kan byde på udfordringer. Når forskellige perspektiver sættes i spil kan beslutningsprocesser trække…..

Read more

Kunsten at lave Lemonade

admin | november 4, 2016

Med udgangspunkt i arbejdsmarkedets stigende krav om robuste medarbejdere, giver jeg et forskningsbaseret bud på hvorfor robusthed intet er værd uden sensitivitet. En robust organisationskultur bygger på normer og vaner, som vi ikke nødvendigvis er bevidste om i hverdagen. Normer…..

Read more