EU be­ly­ser Dan­marks blin­de vin­kel på bar­sel

På EU-plan blev det i sidste uge vedtaget, at fædre skal have to måneders barsel, men herhjemme vil vi have lovet til at vælge selv. Spørgsmålet er bare om valget er så frit endda?

Svaret er nej til begge spørgsmål. Men fordi valg ofte er styret af traditioner, så kan det godt se ud som om danske mænd vælger deres børn fra og danske mødre ikke vil karrierer. World Economic Forum har netop udgivet deres rapport for 2018. Der kan man se, at vi sakker bagud når det gælder kvinder på magtfulde positioner i samfundet. Fra 2016 til 2018 er Danmark faldet fra plads nr. 78 til plads nr. 95 ud af knap 150 lande. Alle de andre Skandinaviske lande ligger højere på listen og kravler længer op år for år. 

Paradoksalt nok gælder det samme for de Sydeuropæiske lande – de har også markant flere kvinder på ledende topposter end vi har i Danmark. Hvordan kan det være, at danske kvinder lader til at være mindre ambitiøse på arbejdsmarkedet i sammenligning med kvinder fra både nord og syd? Forklaringen er helt simpel: ØREMÆRKET BARSEL og lige netop der har vi en blind vinkel i Danmark.

Der er ikke mange der ved det, men ligesom de andre Skandinaviske lande har vi danskere allerede øremærket barsel. Fordelingen i Danmark er bare skæv i form af 18 uger til mor og 2 uger til far. Modsat har de en mere ligestillet fordeling i Norge, Sverige og især på Island, hvor de bruger 3+3+3 modellen: Tre måneder til mor, tre til far og tre, som forældrene selv kan fordele. Det har betydet at danske fædre i praksis holder mindre barsel end Skandinaviske fædre generelt, men det er ikke fordi danske mænd har mindre lyst. Der findes helt sikkert mænd (og kvinder), der ikke fungerer under barsel, men undersøgelser viser at langt de fleste mænd gerne vil bruge et par måneder sammen med deres barn, hvis de vel og mærke ikke bliver straffet for det. De fleste vuggestuepædagoger kan også nikke genkendende til at indkøringsperioden i vuggestuen går lidt lettere, når der ikke står et par bryster og vinker farvel. 

Argumentet imod øremærket barsel er ofte, at det er økonomisk hårdt for familien at lade far holde barsel, men stort set alle vil kunne planlægge sig ud af 2 måneder på dagpenge pr. barn. Prisen ved ikke at give far barsel er langt højere. Det er en sovepude, der fastholder veluddannede kvinder i en samfundsposition, der gør dem dyrere at ansætte end mænd. Tilbage til paradokset: Det som Sydeuropa har tilfældes med de andre Skandinaviske lande, er nemlig ligestilling. Sydpå er der ikke tradition for lang barsel, når man har karriere (hverken for kvinder eller mænd). Nordpå er der tradition for barsel til både mor og far (også selvom man gør karriere). Når der ikke er den store forskel på barsel for mandlige og kvindelige medarbejderne, så er mor og far lige attraktive på arbejdsmarkedet. I Danmark, derimod, hvor mor på arbejdsmarkedet tager hovedparten af barslen, så bliver kvinder i den fødedygtige alder et dyrt valg i både ansættelser og forfremmelse. Det er hovedårsagen til at Danmark har langt færre kvinder i topledelse end de lande vi normalt sammenligner os med.

Dette er ikke ny viden. Emnet har været forsket i og skrevet om et utal af gange siden forslaget om fædre-barsel blev forkastet af den tidligere regering. I efterårets tale hos videnskabernes selskab påpegede professor i nationaløkonomi Nina Smith, at et af de mest effektive politiske værktøjer til at få alle samfundets talenter i spil er at skabe en mere lige fordel af barsel mellem mor og far. Alligevel stiller Dansk Arbejdsgiverforenings administrerende direktør Jacob Holbraad sig kritisk overfor EU’s nye vedtægt om to måneders øremærket barsel til hver forælder og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen påpeger at regeringen gerne ville have bevaret ”friheden” for den danske børnefamilie. 

Historien om det frie valg har danskerne taget til sig. Problemet er bare, at sådan fungerer mennesker ikke. Vi er glade for vaner og normer, så når mor følger traditionen ved at ønske hele barslen og arbejdspladsen gerne vil beholde far i kontorstolen, bliver det klart nemmest for far at ofre den tid han kunne have brugt på at lære sit barn at kende. Dermed er det højt besungne frie valg i familien ikke så frit endda og far ender som taberen. 

Men det er ikke kun mænd der mister tid i farrollen. Studier har vist at der er sammenhæng mellem fædre der tager barsel og hvor godt deres børn klare sig i skolen, så børnene bliver også snydt hvis far ikke får sin barsel. Dertil kommer at danske kvinder bliver mere attraktive på arbejdsmarkedet og får bedre afkast af den høje uddannelse de ofte har med sig i bagagen. Derfor er den nye EU-vedtægt om 2 måneders barsel til begge forældre en gave til børnefamilien, som vi alle bliver glad for på sigt. Det er win-win-win for både far, mor og børn – hele samfundet vinder, så tak til EU for at udfordre vores blinde vinkel.

https://borsen.dk/nyheder/opinion/kronik-eu-belyser-danmarks-blinde-vinkel-paa-barsel-5z3kg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *