Vinderteamets DNA

Sæt diversiteten i spil og skab bedre resultater.

En spændende dag hos Ledernes Hovedorganisation arrangeret af Tim J. N. Rosenmeier, blev gjort levende af Abdel Aziz Mahmoud som konferencier. Vi var hele vejen omkring, hvordan vi sætter diversitet i spil og skaber bedre resultater, med case-eksempler fra både Jens Romundstad i detailhandlen og Jette Miller i energisektoren. Kirsten Stendevad Illuminary Leadership Academy slog et slag for feminin ledelse i en maskulin verden. Jeg bidrog med viden om hvordan dit team kan hjælpe dig forbi ubevidste bias, så diversitet bliver en del af ledelsesudviklingen i din hverdag. Idéen om at sætte diversitet i spil for at træffe bedre beslutninger har giver en del online aktivitet siden. Dejligt at mange gerne vil høre mere 🙏

For at fremtidens organisationer kan blive konkurrencedygtige, er der behov for, at ledere kan tage bredt funderede beslutninger, da opgaverne bliver mere komplekse og globalt orienterede. For at lederen kan få de bedste forudsætninger for dette, er det vigtigt at kunne tiltrække de bedste profiler og opbygge et team præget af forskellige forståelser, kompetencer og tilgange til opgaverne. 

På konferencen stilles der skarpt på, hvilke styrker men også udfordringer, der kan forekomme ved teams præget af høj diversitet. Herudover får du indblik i konkrete erfaringer fra en organisation, som har arbejdet målrettet med at øge diversiteten hos dem. Afslutningsvis får du værktøjer til, hvordan du som inkluderende leder kan arbejde med dig selv og dit team.

Diversitet er i stigende grad et konkurrenceparameter i virksomheder, og kønsdiversitet i topledelsen understøtter bedre beslutninger. Vi ønsker at rekruttere efter kompetence, men vi bruger metoder, der forherliger overmodige mænd og forventer uambitiøse kvinder. Samfundsstyrede forventninger er med til at forme vores valg, og vi er ikke så rationelle i beslutningsprocesser, som vi tror. Christina udfordrer dine ubevidste bias og fortæller om, hvordan målrettet adfærdsdesign og inkluderende ledelse kan understøtte funktionel diversitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *