Bedre adgang til kapital

“Jeg er helt enig med dig i, at det handler om at vise mulighederne for investorerne – og jeg håber og tror, at flere bliver inspireret af artiklen med dig” Sådan skrev Brian Mikkelsen, Adm. direktør i Dansk Erhverv om dette indlæg i septemberudgaven af deres magasin.

Jeg sad med i Juryen og det vigtigste formål med at udvælge “25 kvindelige iværksættere, du bør kende” er at vise investorerne, at disse rollemodeller har gode forretninger.

Faktisk genererer virksomheder med kun kvindelige stiftere en større omsætning per investeret krone end virksomheder med kun mandlige stiftere. Dansk Erhverv‘s seneste undersøgelse viste at 100 kroner investeret i en startup med kvindelige stiftere giver ca. 25 pct. større omsætning sammenlignet med virksomheder med mandlige stiftere. https://lnkd.in/eQ9p7bja

Gå op i ligestilling og lige muligheder. Det er bare klogt, når videnskabelige undersøgelser viser, at kønsbalance øger både beslutningskompetencen og bundlinjen i organisationer. Derfor er jeg beæret over at være jurymedlem, når Dansk Erhverv skal kåre dette årets kvindelige iværksætter.

Kun en fjerdedel af iværksættere er kvinder. Det hænger sammen med, at kvinder oftere bliver mødt af skepsis, når de søger kapital til deres virksomheder. Heldigvis er der en del, der lykkes alligevel og dem vil vi gerne hylde.
 
Jeg er i godt selskab – de andre medlemmer af juryen er: Christel PironMette DalgaardSara SandeNima Sophia TisdallAnne Stampe OlesenAnne Kristine SchwartzbachJakob Gaard og Jasmina Pless sørger for at det bliver et fantastisk arrangement i smukke omgivelser på Børsen, når kåringen sker lige før sommer.

Tillykke til alle 25 virksomheder og de super seje rollemodeller der står bag: Anna Riis HedegaardBibi BlomqvistBibi Stella KirkegaardBine Malund LindBritta Graugaard SørensenCecilie Lea LisbergCharlotte RønjeEmilie ChristiansenGerit TolborgGry LarsenIda BoesenIrina BorodinaJulie Koch FahlerLouise HolmLouise Mygind AndersenLouise Roe AndersenMelissa Hartelius BerntsenNethaji GallageNina MiddelboeSara López AlagueroStephanie ØrnfeldtStine Mangor TornmarkSusan PoulsenTine Meisner og Tina Søgaard.hashtag#inclusiveleadership hashtag#entrepreneurs hashtag#beyondbias

https://www.danskerhverv.dk/presse-og-nyheder/nyheder/2023/februar/indstilling-25-kvindelige-ivarksattere-du-bor-kende-2023/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *